Gelekte foto van DJI Mavic II

 

Al langere tijd zijn er veel speculaties over de opvolger van de DJI Mavic. Voor het eerst is er iets “concreets” bekend hierover. DroneDJ lekte namelijk onlangs de eerste foto van de langverwachte Mavic II van DJI (zie hierboven).

WAT ZEGT DEZE GELEKTE FOTO VAN  DE MAVIC II ONS?

Verbeterde vorm– de nieuwe Mavic 2 DJI drone is slanker en meer aërodynamischer dan zijn voorganger. Tegelijkertijd lijkt ie nog steeds op de DJI Mavic Pro. Dezelfde kleur, dezelfde vorm en hetzelfde inklapbare mechanisme. De batterij zit op dezelfde plek als bij de Mavic, en niet Mavic Air.

De naam – de drone heet Mavic 2, dat betekenen dat er nog steeds een Mavic Pro 2 zal komen. De bands op de benen van de oorspronkelijke Mavic Pro zijn goud gekleurd. De ene getoond in de foto is zilver, dit kan betekenen dat dit de geavanceerde (of basic) model zal zijn. Zoals ze in het verleden hebben gedaan met de Phantom.

Twee verschillende sensor maten – de foto lijkt aan te tonen dat er twee verschillende sensor maten zullen komen. De grijze die gemonteerd is op de drone zou een 1-inch kunnen zijn, en de zwarte op de tafel misschien een 1/1.7-sensor? Een grote sensor zal zeker helpen om de “bigger picture” te zien.

Gimbal – de foto ook lijkt aan te tonen een verwisselbare gimbal aanwezig is, a la de GoPro Karma. Als je goed naar de foto kijkt, lijkt het dat de gimbal in de drone te schuiven is en dus kan ook afzonderlijk kan worden gebruikt. Links op de tafel ziet u de tweede gimbal, met wat lijkt op een beduidend kleinere camera/sensor formaat en een klein scherm.

Motoren – de motoren lijken van een groter formaat te zijn dan de oorspronkelijke Mavic Pro.

Propellers – zijn niet de ‘rustige’ die gewend zijn van de DJI Mavic Pro Platinum en Phantom 4 Pro V2.0. Misschien dat DJI deze optie reserveerd voor een later stadium.

360-graden obstakel te vermijden – de nieuwe Mavic 2 lijkt zijn minst voor-en zijkant obstakel vermijdende camera’s / sensoren te hebben. Hoogstwaarschijnlijk zal ie ook aan de onder-en achterkant deze camera’s/sensoren hebben. Echter lijkt het er op dat deze niet aan de bovenkant zitten.

Inklapbare poten – we kunnen de poten aan de achterkant niet zien, maar de voorpoten aan de voorkant lijken zijwaarts te kunnen vouwen zoals ze op de oorspronkelijke Mavic Pro.

DJI MAVIC II RELEASE DATE EN PRIJS

De verwachtingen zijn dat de DJI Mavic 2 in augustus uitgebracht wordt. Echter is daar nog niks officieëls over bekend. De prijs laat ook nog op zich wachten. Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van DJI drone’s.

 

 

Laat een reactie achter!