Canon RF 85mm F1.2L USM (DS)

Canon RF 85mm F1.2L USM (DS)
 
De Canon RF 85mm F1.2L USM (DS) is onlangs aangekondigd. Hij komt er dus echt aaan. Lees in dit artikel van Lens Reviews lees wat je kunt verwachten van de Canon RF 85mm F1.2L USM (DS).
 

Specificaties Canon RF 85mm F1.2L USM (DS)

De belangrijkste specificaties zijn:
– 85 mm brandpunt
– max. diafragma van f/1.2
– relatief compact, erg solide
– RF-mount/vatting (dus niet voor spiegelreflex camera’s te gebruiken)

Het bijzondere aan de Canon RF 85mm F1.2L USM (DS) is dat deze lens verkrijgbaar zal zijn in twee versies: met en zonder “DS”. Objectieven die onder de DS-lijn van Canon vallen bieden een prachtig vloeiende, vervaagde achtergrondbokeh – aldus Canon zelf. Wat dit in de praktijk precies betekent is ons nog niet helemaal duidelijk. Maar aangezien de 85 f/1.2 nogal een fijne portretlens is, zal een extra zachte/vloeiende bokeh alleen maar welkom zijn.

 

Verwachtingen & preview

We verwachten uiteraard weer een knaller van een lens. De voorlopers van deze lens – alsmede de vrij recente Canon EF 85mm F1.4L IS USM – zijn allemaal toppers. Waarschijnlijk zal de autofocus van deze lens wel aanzienlijk sneller zijn dan de vorige f/1.2 lens van Canon. Dat is dus zeker mooi meegenomen. Naast voor portretten en bruiloften is deze lens erg goed te gebruiken voor evenementen en concerten.
 

Canon RF 85mm F1.2L USM (DS) bestellen

Als je wilt weten of het al mogelijk is om de Canon RF 85mm F1.2 L USM (DS) te pre-orderen dan wel te bestellen – en wel tegen welke actuele prijs – kun je de volgende links gebruiken van onze favoriete webshops.

  • Cameranu.nl (Urk)
  • Kamera Express (heel NL)
  • Cameraland.nl (Alkmaar)
  • Fotodevakman.nl (Uden)
  •  
     

    Laat een reactie achter!