Canon EF 50mm F1.4 IS USM komt in 2018

Canon-EF-50mm-F1.4L-IS-USM
 
De Canon EF 50mm F1.4 IS USM lijkt in 2018 te komen. Eerder al kwam Canon met een vernieuwde 85 mm f/1.4 (mét IS). Ook nu komt Canon met een nieuwe prime lens die véél licht doorlaat en ook nog eens gestabiliseerd is.
 

Specificaties van de Canon EF 50mm F1.4 IS USM

De belangrijkste specificaties zijn het maximale diafragma van f/1.4. Canon heeft momenteel al een f/1.4 lens, maar deze komt niet uit de L-serie en is op f/1.4 ook niet heel scherp. Contrast is ook niet geweldig. Verder is de lens wel redelijk compact en betaalbaar, dus het heeft zeker ook voordelen. De nieuwe Canon 50 mm f/1.4 L-series lens zou “wijd open” ook haarscherp moeten zijn, om met de concurrentie van Sigma en Tamron mee te kunnen. Verder is het opvallend dat deze lens is voorzien van IS (Image Stabilization). Dit maakt de lens nóg geschikter voor situaties met weinig licht, maar ook voor video.
 

Verwachtingen, verkrijgbaarheid en prijs

De verwachtingen liggen erg hoog. Enerzijds omdat de concurrentie de lat de laatste jaren veel hoger heeft gelegd. Anderzijds omdat Canon’s recente L-series lenzen simpelweg heel goed zijn. Dit moet dus wel een goed lens gaan worden. Enige nadeel zal waarschijnlijk weer de prijs zijn. We verwachten niet dat deze te koop zal zijn voor minder dan € 1.300, en dat is een hoop geld. Om te zien of deze lens al te koop is in Nederland en Belgie kun je deze link gebruiken (cameranu.nl).

Laat een reactie achter!