Canon EF 85mm F1.4L IS USM komt in 2017

canon-ef-85mm-f1-4l-is-usm
 
Het lijkt er op dat Canon de strijd aan wil gaan met Sigma’s 85mm f/1.4. Zij komen nu – naar het schijnt – zelf met een 85 mm f/1.4 lens. Momenteel heeft Canon al een zeer populaire 85 mm f/1.2 lens, maar blijkbaar wil Canon toch afstappen van de f1/ best team collaboration software.2 – die overigens in de meeste gevallen overbodig is door de minimale DOF.
 

Waarom de Canon EF 85mm F1.4L IS USM?

Deels dus omdat Sigma een geweldige 85 mm f/1.4 heeft uitgebracht. Anderzijds was de eerdergenoemde f/1.2 versie van Canon wellicht overbodig. Hij is – door de f/1.2 – erg groot en zwaar, maar ook zelfs sloom (autofocus). En dat voor een kleine beetje extra lichtopbrengst, wat in de meeste gevallen niet eens nodig zal zijn (je wilt bij een headshot immers meer dan slechts één mm in focus zien).

Toch zijn we niet super enthousiast over deze lens. In de regel worden Canon’s L-series lenzen aanzienlijk duurder dan Sigma’s ART-series lenzen. En dat prijsverschil zie je meestal niet eens terug in de kwaliteit. Maar dat wordt dus nog afwachten.
 
 

Laat een reactie achter!