Samyang 85mm f/1.8-objectief

 

Voor gebruikers van spiegelloze systeemcamera’s komt Samyang met een nieuwe, lichtgewicht telelens: de MF 85mm f/1.8 ED UMC CS.  De Zuid-Koreaanse fabrikant brengt dit 85mm f/1.8-objectief speciaal uit voor spiegelloze camera’s. Net als bij veel andere objectieven van het merk heeft het nieuwe exemplaar geen autofocus.

SAMYANG 85 MM/1.8 ED UMC CS SPECIFICATIES

Het optische ontwerp van dit objectief bestaat uit negen lenselementen in zeven groepen en het diafragma heeft ook negen lamellen. De lenzen maken gebruik van een Ultra Multi Coating en de fabrikant heeft ook een Extra-low Dispersion-element toegevoegd. Daarnaast heeft dit model heeft een lichtsterke van 85mm. Dat is met fullframe camera’s een prachtig brandpunt voor portretten. Maar bij APS-C camera’s komt de beeldhoek overeen met 135mm op kleinbeeld. De fabrikant heeft gekozen voor een licht model van ongeveer 350 gram. De lens is tevens maar 8 centimeter lang. Ideaal dus voor fotografen die hun set licht en klein willen houden.

SAMYANG 85 MM/1.8 ED UMC CS PRIJS

Het objectief wordt beschikbaar voor o.a.: Sony E, Fujifilm X, Canon M en Olympus en Panasonic. De importeur van Samyang laat weten dat het 85mm f/1.8-objectief vanaf begin september verkrijgbaar is voor een adviesprijs van € 379,-. Bekijk hier meer Samyang lenzen.

Laat een reactie achter!