Sigma 105mm f/1.4 Art – de ‘Bokeh Master’

Sigma 105mm 1.4

In een andere blog is de Sigma 70mm 2.8 macro behandeld. Deze lens was de eerste in de nieuwe Sigma Art-lijn. De Art-lijn vind de kwaliteit belangrijker dan de snelheid waarmee de foto gemaakt wordt. Het volgende product in de Art-lijn is de Sigma 105mm f/1.4 Art, ook wel de ‘Bokeh Master’ genoemd.

Sigma 105mm f/1.4 Art specificaties

Het doel van de Art-lijn is om een zo natuurgetrouwd beeld te geven van het gefotografeerde object. Daarnaast moet het een waanzinnige resolutie en een ongelooflijk contrast bieden. Daarnaast moeten zowel in- als out-of-focus zo mooi mogelijk in beeld gebracht worden. Met die gedachte is deze lens ontworpen.
Door het brandpuntafstand van 105mm worden objecten van veraf naar je toegehaald. En met het diafragma van f/1.4 wordt alleen het object in kwestie scherp gesteld.
De lens is gemaakt van Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP) i.t.t. de standaard ABS Plastic. Hierdoor is deze lens een stuk steviger dan de meeste lenzen.

Sigma 105mm f/1.4 Art beschikbaarheid

Net als de Sigma 70mm f/2.8 macro gaat deze lens voor Canon, Nikon, Sigma en Sony mounts beschikbaar zijn. Wanneer en tegen welke prijs weten we nog niet. Voor meer info over Sigma producten, klik op deze link.

Laat een reactie achter!