Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM ART-series


Nog niet zo lang geleden hadden we het nog over de Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM ART-series. En we bleken gelijk te hebben: de lens is inmiddels officieel bevestigd door Sigma en is lens al te vinden op cameranu.nl.
 

Sigma 24-70mm F2.8 DG OS HSM ART-series specificaties

Eigenlijk is hier maar weinig over bekend. Wat we wel zeker weten, is dat deze lens is voorzien van “OS” (Optical Stabilization). Ofterwijl: beeldstabilisatie. Dit is een enorm voordeel t.o.v. andere zoomlenzen, zoals de Canon EF 24-70mm f/2.8 USM II die zo’n € 2.000 kost en géén beeldstabilisatie heeft. Nikon heeft zijn laatste 24-70 wél voorzien van stabilisatie (bij Nikon heet dit VR – vibration reducation).

Wat we verder nog meer zeker weten, is dat de lenzen zeer degelijk zijn gebouwd (zoals alle ART-series lenzen van Sigma). Daar kun je simpelweg van uit gaan. Waar je eigenlijk ook wel van uit kunt gaan is dat deze lens zéér scherp zal zijn, met schitterend contrast. Simpelweg omdat dit kenmerken zijn van de Sigma ART-series line-up.

 

Sigma 24-70mm F2.8: wanneer en waar te koop?

De lens is nog niet uitgebracht, maar het zal niet lang meer duren. Via deze link kun je zien of de lens al beschikbaar is voor zowel Canon als Nikon mount.

De prijs zal naar verwachting rond de € 1.000-1.200 liggen.
 

Laat een reactie achter!