Yongnuo YN50mm F/1.8 II – Canon voor de helft van de prijs

Yongnuo YN50mm F1.8 II

Yongnuo is een bedrijf uit Hong Kong dat zich specialiseerd in het maken van Canon knockoffs. Toen de Yongnuo YN50mm F/1.8 I uitkwam werden de vergelijkingen al snel gemaakt met de Canon waar deze lens op gebaseerd was. Men kwam er al snel achter dat de Yongnuo kwalitatief de Canon niet kon bijbenen. Nu is de vraag: Kan zijn opvolger, de Yongnuo YN50mm f/1.8 II, dat wel?

Yongnuo YN50mm F/1.8 II Specificaties

Met een vast brandpunt van 50mm is deze lens vrij divers. Daarnaast heeft het een vrij groot diafragma van F/1.8. Hierdoor is deze lens uitermate geschikt voor outdoor fotografie.

Daarnaast zijn er nog 2 specificaties waar Yongnuo dik op inzet: de USB-vrije Firmware Upgrade & de mogelijkheid om ‘super bokeh’  te creëren. Je kunt de firmware van deze lens op de camera zelf laten updaten, waardoor deze lens aangesloten kan worden op verschillende PC operating systems (Windows 10, MAC). En dankzij het grote diafragma kun je waanzinnige bokeh creëren.

Uiteraard zit er ook Auto Focus (AF) en Manual Focus (MF) op. Deze kun je fysiek aan- en uitzetten. Uiteraard is deze lens te monteren op Canon mounts.

Yongnuo YN50mm F/1.8 II Release

Of de Yongnuo YN50mm F/1.8 II wel kan concurreren met zijn Canon counterparts valt nog te bezien. De eerste specificaties zien er veelbelovend uit. Vooralsnog is er niks bekend over de prijs en de releasedatum van deze lens. Voor meer info over Yongnuo producten kun je op deze link klikken.

Laat een reactie achter!