sigma-contemporary-series
Sigma stond vroeger vooral bekend als een goedkoop alternatief voor de “originele” lenzen van o.a. Canon. Het stond ook bekend als een merk dat “mindere” lenzen maakte. Simpelweg niet de bouwkwaliteit én optische prestaties van “het echte werk”. Professionals lieten deze lenzen dan ook massaal links liggen, maar bij amateur en hobby fotografen waren deze lenzen wel aardig populair.
 

Positionering van de Sigma Contemporary series

Sinds een aantal jaar heeft Sigma besloten om zich heel andere te gaan storten op de fotografie markt met 3 “typen” lenzen. De Sigma ART-series zijn de high-end lenzen. Hetzelfde geldt voor de Sigma SPORTS-series. En dan heb je nog de Sigma CONTEMPORARY lenzen: de meest betaalbare lenzen van Sigma. Iets minder high-end dan Sigma ART-series, maar wel een stuk goedkoper en nog altijd oerdegelijk in zowel bouw- als optische kwaliteit. Zie deze pagina voor een compleet overzicht van alle beschikbare Sigma Contemporary series lezen voor Canon/Nikon/Sony.
 

Ervaringen met de Sigma Contemporary series

Over onze ervaringen kunnen we eigenlijk kort zijn: deze zijn erg goed. Niet Sigma ART-series goed, maar wel erg goed. Wij zijn van mening dat je een lens moet beoordelen naar wat deze hoort te doen en de prijs waarvoor deze wordt aangeboden. En dan zit je bij deze lenzen echt heel goed. Ze kosten over het algemeen “een fractie” van wat de ART-series equivalent zou kosten, maar leveren kwaliteit die toch behoorlijk in de buurt komt. En dan in een kleinere en lichtere lens die daarmee ook een stuk handzamer is.
 

Sigma Contemporary series

De Sigma Contemporary series bestaat momenteel uit de volgende lenzen:

  • Sigma 30 mm F1.4 DC DN Contemporary
  • Sigma 17-70 mm F2.8-6.3 DC MACRO OS HSM Contemporary
  • Sigma 18-200 mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM Contemporary
  • Sigma 18-300 mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM Contemporary
  • Sigma 150-600 mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary

 
Ben je opzoek naar een korting op Sigma Contemporary Series lenzen? Zie ook onze Sigma Cashback acties!
 

Meer informatie