Cadeau voor fotograaf

Ben jij opzoek naar een cadeau voor een (hobby) fotograaf? Op deze pagina geven we je tips over fotografie cadeau’s voor beginnende en meer ervaren fotografen.
 

Bepaal je budget

Je kunt gaan voor kleine, goedkope accessoires. Dan kun je al vanaf € 10 leuke artikelen kopen. De meer serieuze gadgets en tools voor fotografen kosten al gauw € 50 of nog meer. Maar dat ligt echt aan jou! Wellicht kun je samen met iemand iets geven, zodat de fotograaf er ook écht iets aan heeft.
 

Echt handig: cleaning kit voor je camera/lens

Cleaning kits voor je camera of lens: deze kun je als fotograaf nooit genoeg hebben. Je camera gaat namelijk overal mee naar toe en wordt zodoende blootgesteld aan allerlei viezigheid. Een camera onderhouden verlengt natuurlijk de levensduur en verkoopwaarde. Goed cadeau dus!

 

Kan nooit mis: geheugen en accu’s

Misschien niet het “leukste” om te geven, maar de fotograaf kan dit zéker waarderen: accu’s en geheugenkaartjes. Deze kun je letterlijk nooit te veel hebben. SD kaarten passen in vrijwel iedere camera die er te koop is. Ga dan voor minimaal 32 GB – en het liefst een beetje snel geheugen (zeker voor de fotografen die actie fotograferen of ook wel eens video schieten). Accu’s zijn vaak specifiek aan een model camera. Kijk dus goed om welke accu het gaat!

 

Een goed boek is altijd geliefd

Met een goed fotografie boek kun je op vakantie of thuis lekker wegdromen over je hobby. Fotografen lezen over het algemeen graag boeken over fotografie. Een veilig maar altijd leuke optie als cadeau voor een hobby fotograaf dus!
fotografie cadeau fotograaf hobby

 

Thema cadeau: natuurfotografie

Veel fotografen vinden fotografen in de natuur geweldig. Logisch ook, het is prachtig en gezond om in de buitenlucht te zijn. Er zijn speciale artikelen gericht op deze vorm van fotografie die heel handig kunnen zijn.
 

Aanbiedingen en occasions

Als je meer waard wilt voor je geld: kijk dan ook eens goed naar fotografie occasions of opruiming artikelen. Hier zit vast wel wat tussen!

 
Dit waren een aantal tips en ideeën voor een cadeau voor een fotograaf. Heb jij nog suggesties? Dan kun je deze achterlaten in de comments hier onder.

Laat een reactie achter!