Canon EOS 5DS & 5DS R mkII – 2e helft 2018?

Canon EOS 5DS & 5DS R mkII

De Canon EOS 5DS & 5DSR worden sinds hun release in 2015 gezien als de megapixelkoningen. Met een resolutie van 50.6 megapixels kunnen ongekend scherpe foto’s gemaakt. Maar is 50.6 megapixels nog wel genoeg?

Canon EOS 5DS & 5DS R mkII Specs

Als het aan de opvolger ligt, de Canon EOS 5DS & 5DS R mkII, niet meer. Met een verwachte resolutie van 80 megapixels wordt de standaard wederom opgeschroefd. Daarnaast wordt er verwacht dat de fullframe sensor wederom op de camera zit. Deze sensoren zijn superieur aan de goedkopere APS-C formaat sensoren op het gebied van beeldkwaliteit, dynamisch bereik en beeldruis. Dit gaat wel ten koste van de prijs.

Waar de 5DS en de 5DS R verschillen is de zogeheten ‘low-pass cancellation filter’. Hierdoor kan de Canon EOS 5DS R de low-pass filter uitschakelen. Hierdoor kunnen nog scherpere foto’s gemaakt worden. De Canon EOS 5DS R is daardoor uitermate geschikt aan gespecialiseerd werk. Denk hierbij aan landschap, studio en fine-art foto’s. Wel dient er rekening gehouden te worden met moiré.

Canon EOS 5DS & 5DS R mkII release

Vooralsnog zijn dit allemaal speculaties. Naar verwachting worden de Canon EOS 5DS & 5DS R mkII op Photokina 2018 aangekondigt. In de tussentijd kan je de beschikbaarheid van de voorganger hier bekijken.

Laat een reactie achter!