Sony RX0 (RXO) action cam

sont rxo review
 
Sony is met een nieuwe actiecamera (GoPro-camera) uitgekomen: de Sony RX0 (RXO) action cam. Of je nu RX0 of RXO zegt is nog veel verwarring over: overal vind je het anders gespelt. Maargoed: nu waar het echt om draait: wat is dit voor een actiecamera, en is het wel een echte concurrent voor de populaire GoPro camera’s?
 

Specificaties van de Sony RX0 action cam

De specificaties van deze camera zijn als volgt:
– 4:2:2 UHD 4K Video via HDMI output
– Zeer compact en licht
– 21 megapixel sensor
– 1″ sensor formaat (zelfde als de RX100)
– Slow motion mogelijkheden
– Zeiss 24mm-Eqv. lens met een f/4 diafragma
– XAVC-S, AVCHD and .MP4 opname mogelijkheden
– S-Log2 Gamma & Picture Profile mogelijk (beter voor color grading)
– Kan tegen water en stoten
– Te bedienen via iOS/Anroid app
 

Verwachtingen van de Sony RX0 action cam

De verwachtingen zijn zeer hoog. Uiteraard maakt men meteen de vergelijking tussen de GoPro lijn. Logisch, zij zijn namelijk marktleider in dit segment (genaamd “action cam’s”). We verwachten dat de Sony echter véél beter gaat zijn dan de GoPro en wel omdat de camera een aanzienlijk grotere sensor heeft. Hierdoor krijg je een groter dynamisch bereik (zeker ook met de “flat” picture profile, genaamd S-Log2) én aanzienlijk minder ruis. Juist wanneer de zon wat lager staat heb je het mooiste licht, maar heeft de huidige GoPro met hun kleine sensor erg veel last van ruis. Het wordt voor serieus filmmakers aanzienlijk makkelijk om hun beelden te mixen met de action-cam beelden. Nu zie je het er meteen aan af: “Ah, dat is zeker met een GoPro cameratje geschoten”. Je ziet het meteen. Straks wordt het verschil zeer minimaal, tot zelf volledig afwezig. En dat maakt echt een groot verschil.
 

Sony RX0 Review

Op de volledige review zullen we nog even moeten wachten: we hebben nog niet met deze camera kunnen spelen. Deze camera is alvast te pre-orderen via deze link in Nederland en België. De prijs is € 849.

Hier onder volgt vast een video die alles nog eens mooi samenvat.

Laat een reactie achter!