Canon 7D Mark III

Canon 7D Mark III
 
Het is weer zover: Canon komt met een nieuwe upgrade. Ditmaal is het Canon’s meest professionele APS-C (of crop-sensor) DSLR: de Canon 7D Mark III, opvolger van de Canon 7D Mark II. In dit artikel lees over de specificaties en verwachtingen van deze camera.
 

Ervaringen met de voorloper: Canon 7D Mark II

We hebben ruime ervaring met de Canon 7D Mark II, dus hier over praten is geen probleem. De 7D-series is eigenlijk een 5D-series, maar dan zonder full-frame sensor en met extra snelheid. Perfect dus voor… wildlife-, natuur- en sportfotografie. Dit komt omdat hier vaak snelheid nodig is (de 7D versie 1 had 8 beelden per seconde, de 7D versie 2 deed er al 10 per seconde), een goed autofocus systeem en veel bereik. Door de 1.6x crop factor wordt een 400 mm lens eigenlijk een 560 mm lens. Dat extra bereik is vaak heel erg welkom!
 

Specificaties van de Canon 7D Mark III

Deze zijn eigenlijk nog niet precies bekend. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Canon de strijd aan met de Nikon D500 – een populaire APS-C camera die eigenlijk veel beter is dan huidige directe concurrent van Canon: de 7D Mark II.
 
Naar verwachting zal de 7D Mark III 12 beelden per seconden gaan schieten. Verder zal de resolutie worden verhoogd naar 24 megapixels en zal er gebruik worden gemaakt van een nieuwe sensor, die zoals in de Canon 80D, een aanzienlijk beter dynamisch bereik heeft. Dat zullen de belangrijkste veranderingen worden. Eigenlijk is de 7D Mark II nu niet zo interessant, omdat de 80D eigenlijk op bijna alle fronten beter presteert en goedkoper is.
 
Blijf deze pagina volgen voor meer informatie rondom de Canon 7D Mark 3. Je kunt dan tevens zien waar de camera te koop zal zijn en voor hoeveel.
 

Laat een reactie achter!