Canon EF 135mm f/2L IS USM

Canon EF 135mm f/2L IS USM komt er aan!

Althans, naar het schijnt. Steeds meer bronnen bevestigen dat de Canon EF 135mm f/2L IS USM er aan zit te komen. Eigenlijk is deze update heel logisch ook: de vorige 135mm f/2.0 lens van Canon stamt af uit het jaar 1987. Dat is dus nogal oud. Dat merk je op verschillende vlakken ook: contrast, scherpte, schieten tegen het licht in, het ontbreken van beeldstabilisatie… We testten onlangs de Canon 200mm f/2.8 prime die eigenlijk 1-op-1 hetzelfde is als deze oude Canon lens.

Hiermee heb je ook meteen antwoord op de vraag: wat moet er verbeterd worden aan de huidige versie van de lens en is dit wel nodig? Ja dit is dus zeker nodig. Canon wordt ook van alle kanten ingehaald door andere fabrikanten van hoogwaardige objectieven.

 

Voor wie is deze lens?

De 135mm wordt vaak gezien als een goede portretlens. Achtergronden smelten weg en je hebt een goede afstand tot je onderwerp. Zeker wanneer je veel ruimte hebt, zoals buiten. Ook is deze lens érg geschikt voor kleinschalige concerten waarbij je zonder flits fotografeert met een afstand van 3-5 meter (kleine tot middelgrote concerten dus).

 

Laat een reactie achter!