Sigma 14mm F1.8 DG HSM ART-series

Sigma 14mm F1.8 DG HSM ART-series

Bron: lens-rumors.com

Sigma 14mm F1.8 DG HSM ART-series specificaties

Eigenlijk is hier maar weinig over bekend. Aan de naam kunnen we in ieder geval herleiden is dat de Sigma 14mm F1.8 DG HSM ART geen beeldstabilisatie zal hebben. Dit maakt ook niet zo veel uit: 14 mm is extreem wijd en kleine bewegingen vallen hierbij amper op! Bovendien hebben steeds meer camera’s ingebouwde stabilisatie in de sensor, zal Sigma wel gedacht hebben (Canon en Nikon: ik hoop dat jullie mee lezen). Alle specificaties zullen op deze pagina verschijnen zodra hier meer over bekend is.

Wat we verder nog meer zeker weten, is dat de lenzen zeer degelijk zijn gebouwd (zoals alle ART-series lenzen van Sigma). Dat weet je eigenlijk zodra je “ART-series” ziet sdtaan. Waar je eigenlijk ook wel van uit kunt gaan is dat deze lens zéér scherp zal zijn, met schitterend contrast. Ook dit is iets dat alle Sigma ART-series lenzen hebben, dus zo ook de Sigma 14mm F1.8 DG HSM ART.

Over het algemeen is het ook zo dat deze lenzen niet licht zijn. Al zou het diafragma van “slechts” f/1.8 wel flink kunnen schelen in het gewicht, hetgeen iet het geval is bij de 20 mm f/1.4 lens van Sigma (ook ART). Het lijkt er ook op dat de zonnekap vast zit, net zoals de 20 mm f/1.4. Dit kan nadelig zijn.

 

Sigma 14 mm 1.8 ART: wanneer en waar te koop?

De lens is nog niet uitgebracht, maar het zal niet lang meer duren. Via deze link kun je zien of de lens al beschikbaar is voor zowel Canon als Nikon mount.

De prijs zal naar verwachting rond de € 899-999 liggen.
 

Laat een reactie achter!