Sigma 70mm 2.8 macro – schoonheid boven snelheid

Sigma 105mm 2.8

Jarenlang hebben macro lenzen geprobeerd om de autofocus op een lens zo snel mogelijk te maken. Sigma wil deze trend doorbreken met hun Art line-up.  Volgens Sigma zijn optische prestaties velen malen belangrijker dan de snelheid van Autofocus. De eerste lenzen die deze trend heeft Sigma al aangekondigd. In deze blog behandelen we de Sigma 70mm 2.8 macro.

Sigma 70mm 2.8 macro specificaties

De Sigma 70mm 2.8 macro is een zogenoemde macro lens. Deze lenzen worden gebruikt voor extreme close-ups. Denk hierbij aan het fotograferen van insecten. Hierbij is het logisch dat fabrikanten eerst nadenken over de snelheid van hun autofocus. Insecten zijn snelle beestjes en vliegen zo weer weg. Maar wat heb je aan een snelle autofocus als de kwaliteit van de foto slecht is.
De Sigma 70mm 2.8 macro heeft een brandpunt van 70mm. Hierdoor moeten deze extreme close-up foto’s praktisch op het onderwerp geschoten worden. En door het gemiddelde diafragma van 2.8 is er een lichte vorm van bokeh, maar krijgt de foto toch een redelijk egale look.

Sigma 70mm 2.8 macro beschikbaarheid

Naar alle waarschijnlijkheid is deze lens voor mounts van Canon, Nikon, Sigma en Sony. Vooralsnog is er nog niks bekend over de release of de prijs van de Sigma 70mm 2.8 macro. Voor meer info over Sigma producten, klik op deze link.

Laat een reactie achter!