Tamron SP 150-600mm F5-6.3 G2 Lens Review (Sony)

Tamron SP 150-600mm F5-6.3 G2 Lens Review

Bron: cameranu.nl


De Tamron SP 150-600mm F5-6.3 G2 is inmiddels al een tijdje aangekondigd en ook al te koop voor Canon en Nikon maar nu lijkt het er op dat Sony ook aan de beurt komt!
 

Review: Tamron SP 150-600mm F5-6.3 G2 Lens Review

De Tamron SP 150-600mm F5-6.3 G2 voor Canon en Nikon heeft al veel positieve reviews/recensies gehad. Niet zo gek, want Tamron is de afgelopen jaren érg lekker bezig. Hun lensen zijn optisch zeer sterk en bieden veel waar voor je geld. Veel meer dan wat Canon, Nikon en Sony met hun “originele” lenzen aanbieden.

Het grote nieuws is dus dat de Tamron SP 150-600mm F5-6.3 nu ook lijkt de komen voor de Sony A-mount. Goed nieuws, want eigenlijk zijn er maar weinig goede A-mount lenzen voor Sony. Zeker binnen de zoomrange van 150-600mm. En zeker wanneer je kijkt naar een betaalbaar alternatief. Zeer goed nieuws dus.
 

Eigenschappen van de lens

Met een zeer ruime zoomrange van 150-600 mm is deze lens zeer geschikt voor sportfotografie (wel buiten, met goed licht). Ook i8.s de lens – eigenlijk nog veel meer dan voor sport – geschikt voor wildlife fotografie. De 600 mm die relatief betaalbaar is, maar toch degelijk scherp en contrastrijk, zal voor veel fotografen nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. Veel “superzoom” lenzen gaan namelijk “maar” tot 400 mm. 600 mm is dan wel echt het “echte werk”. Deze lens werkt verder ook goed met een 1.4x tele converter waarmee je naar maar liefste 840mm gaat. Reken je hier nog een crop-factor van te crop-sensor camera in mee, en je zit ruim over de 1000mm.

Enorm veel bereik dus. Eerlijk is eerlijk: bij dat soort extreme (effectieve) brandpuntsafstanden verlies je wel beeldkwaliteit, bruikbaarheid (praktisch is het amper nog en je moet vanaf een statief werken) en last but not least: licht. Je gaat van een – al niet te ruime – f/6.3 naar een f/8. Gelukkig kunnen steeds meer lenzen autofocussen met deze diafragma instelling, maar toch. Het wordt lastig fotograferen bij minder ideale licht omstandigheden.

Verder heeft deze lens een beeldstabilisatie aan boord (VC, ofwel Vibration Compensation) die je helpt om uit de losse hand, of een monopod te fotograferen. De lens is zeker niet licht, maar fotograferen uit de hand moet wel lukken voor de meeste fotografen.
 

 

Verkrijgbaarheid van de lens

Om er achter te komen op de versie waar jij interesse in hebt al verkrijgbaar is, kun je deze link gebruiken van Cameranu.nl.

Laat een reactie achter!