Voightlander 125mm F/2.0 – goed ontvangen lens krijgt een opvolger

Voigtlander F2 125 mm

In 2017 kwam Voigtlander met de 65mm f/2.0 lens voor Sony E-mount camera’s. Deze lens is zo goed ontvangen dat Voightlander heeft besloten een nieuwe lens te maken: De Voigtlander 125 mm f/2.0.

Voigtlander 125mm F/2.0 Specificaties

Met een vast brandpunt van 125 mm is de nieuwe Voigtlander lens heel erg veelzijdig. Daarnaast bezit de Voigtlander een diafragma van 2.0. Hierdoor komt er veel licht door de lens.
Deze lens is, net als zijn voorgangers, alleen op een Sony E-mount te monteren. Voigtlander heeft veel moeite gestoken in de samenwerking tussen hun lens en de Sony camera’s. Aanpassingen aan de lens zijn meteen te zien op de camera. Met de Voigtlander lenzen hebben de eigenaren van  Sony camera’s een mooi alternatief op de ook al zo goede lenzen van Sony zelf.

Voigtlander 125mm F/2.0 release laat nog even op zich wachten

Aan het begin van het jaar kondigde Voigtlander 3 lenzen aan voor de Sony E-mount. 2 daarvan zijn al uitgegeven en de 3e komt in februari. De aankonding van de Voigtlander 125mm F/2.0 kunt u na de release van de laatste lens verwachten. Voor meer informatie over de release van de Voigtlander 125mm F/2.0 of over ander Voigtlander producten kunt u op deze link klikken.

Laat een reactie achter!