Nikkor 24-70 mm F/4 S nu te pre-orderen!

Samen met de nieuwe Z6 en Z7, kondigde Nikon onlangs ook de NIKKOR 24-70 mm F/4 S lens. Het is een full-frame lens ontworpen voor Nikon’s Z-serie mirrorless systeem. De 24-70 F/4 S is een compact objectief dat goed past bij de afmetingen van de nieuwe Z camera’s.

NIKKOR 24-70 MM F/4 SPECIFICATIES

De Nikkor Z 24-70mm F4 S is een licht en compact zoomobjectief van maar liefst 500 gram. Die compactheid wordt bereikt doordat je de zoomring voorbij de 24mm stand kan draaien. Het objectief schuift hierdoor nog wat verder in elkaar waardoor het compacter wordt.  Het objectief is voor een groot deel opgebouwd uit een magnesiumlegering. Dat zorgt voor het lage gewicht maar maakt het objectief ook nog eens steviger. Het optisch ontwerp is redelijk ingewikkeld; 14 elementen in 11 groepen, één asferisch ED lenselement, één ED-element en drie asferische elementen. Het objecitief maakt gebruik van Nikon’s Nano Crystal coating, fluorine coating en elektromagnetische diafragma controle waardoor dit objectief verzegeld is tegen stof en vocht. De kortste instelafstand van deze lens is 30cm en dit is goed voor een maximale vergrotingsmaatstaf op van 0,3x.

NIKKOR 24-70 MM F/4 S AUTOFOCUSSYSTEEM

Zoals bij vele nieuwe modellen heeft ook Nikon bij dit objectief de keuze gemaakt om het niet lineair te laten werken. Het autofocussysteem van de Nikkor Z 24-70mm F4 S is namelijk van het ‘fly-by-wire’ type. Dat wil zeggen dat als je handmatig gaat scherpstellen, de scherpstelring een signaal naar de camera stuurt die er voor zorgt dat de motor gaat draaien.

NIKKOR 24-70 MM F/4 PRIJS

Dit nieuwe Nikon objectief voor de Z-serie is te pre-orderen voor een bedrag van € 1.099,-. Het objectief zal eind September verzonden worden. Klik hier voor meer informatie over de NIKKOR 24-70 mm F/4 S.

 

Laat een reactie achter!