Nikon’s nieuwe mirrorless & full frame camera(s)

De spannendste aankondigingen van de afgelopen jaren in de wereld van de fotografie zijn: mirrorless design en de full-frame sensor. De leukste camera’s zijn natuurlijk, degenen die deze twee features combineren. Zoals de Hasselblad X1D of Sony A7 III. Ook Nikon heeft niet geslapen op deze trend want het Japans bedrijf komt (waarschijnlijk) met twee high-end full-frame mirrorless camera’s.

NIKON MIRRORLESS FULL-FRAME INTRODUCTIE

Dit is niet de eerste mirrorless full frame camera die Nikon produceert. In 2011 kwam de Nikon’s 1 serie op de markt. Dat was geen groot succes, daarom heeft Nikon onlangs bevestigd dat de 1 serie camera’s en lenzen niet langer in productie zijn.

NIKON MIRRORLESS FULL-FRAME VERWACHTINGEN

Vanuit de trailers die Nikon onlangs heeft uitgebracht kunnen we niet veel opmaken. Behalve dat we in de trailer kunnen zien dat de camera een DSLR-achtig ontwerp heeft die vergelijkbaar is met de Sony Alpha A7 serie. Er is ook een groot (3.2-inch?) scherm op de achterzijde van de camera. Uit de trailer kunnen we ook opmaken dat het is zeer waarschijnlijk is dat de nieuwe Nikon mirrorless camera niet over een ingebouwde flitser beschikt. Een van de twee modellen kan voorzien zijn van een 45MP resolutie full-frame sensor. Dat zou deze camera een directe rivaal van de Alpha A7R III maken. Volgens geruchten is heeft het ander model een sensor met een resolutie in de buurt van 24-25MP, die opnieuw in potentie een rechtstreekse concurrent van de Sony Alpha A7 III zou kunnen worden.

NIKON MIRRORLESS FULL-FRAME RELEASE

Nikon heeft de officiële release datum van dit model bekend gemaakt, deze staat op 23 augustus. Nikon heeft hiervoor ook een speciale website gelanceerd met een countdown voor deze release. De verwachtingen zijn dat deze rond de € 3,500,- gaat kosten. Bekijk hier meer Nikon camera’s.

 

Laat een reactie achter!