GoPro Hero 6 Black: zijn voorganger keer 2

GoPro Hero 6 Black

GoPro laat al jaren zien dat zij waanzinnig zijn in het maken van actioncamera’s en ze willen deze lijn doortrekken met de GoPro Hero 6 Black. De GoPro Hero 6 Black is tegelijkertijd aangekondigt met de GoPro Fusion. De GoPro Fusion biedt een virtual reality ervaring aan. Wat heeft de GoPro Hero 6 Black hier tegenop te bieden?

GoPro Hero 6 Black Specs

In tegenstelling tot de GoPro Fusion kan de GoPro Hero 6 Black video opnemen in 4K resolutie op 60 beelden per seconde. Hierdoor zien jouw beelden er superscherp, maar ook superstrak uit. Daarnaast is er de mogelijkheid om in full HD (1080p resolutie) slow-motion beelden op te nemen. Deze mogelijkheid biedt de GoPro Hero 6 Black door beelden aanvankelijk in 240 beelden per seconde te schieten. Daarna krijg je de mogelijkheid om je beelden te vertragen.

GoPro heeft ook gekeken hoe ze de GoPro Hero 6 Black kunnen verbeteren t.o.v. zijn voorganger: de GoPro Hero 5 Black. Naast de verdubbeling in het aantal beelden per seconde op 4k resolutie is er ook gekeken naar de stabilisatie en de dynamic range. Stabilisatie is enorm belangrijk voor actioncamera’s. De GoPro Hero 6 Black stelt hierin niet teleur.
Ook de verbetering in de dynamic range werpt zijn vruchten af. De GoPro Hero 6 Black presteert namelijk goed onder low-light situaties. hierdoor is de night photo mode ook een stuk bruikbaarder geworden voor de 12 megapixel camera.

Naast deze indrukwekkende specificaties is de GoPro Hero 6 Black ook waterdicht tot 10 meter diepte. Hierdoor is deze actioncamera ook bruikbaar voor duikers.

GoPro Hero 6 Black ondersteuning

GoPro heeft ook ondersteuning voor 5Ghz wifi toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om de GoPro Hero 6 Black te verbinden met de GoPro app. Deze app maakt het mogelijk om je beelden op je mobiel te bewerken tot zogeheten ‘Quikstories’. Daarnaast kan je muziek en effecten toevoegen aan je video. Na het bewerken kan je meteen je app delen op social media.

Er zijn 3 opties om de GoPro Hero 6 Black te besturen. D.m.v. de besturing op de camera zelf, via de GoPro app en via voice-commands. De voice-command optie is met 12 commands simpel te gebruiken. Zo kan je de video opnemen, stopzetten en kan je schakelen tussen video en foto modus. En met de kreet ‘That was sick!’ kan je tijdens het opnemen een tag toevoegen. Zo weet je altijd wanneer er iets vets gebeurt is.

Naast wifi zijn ook bluetooth en GPS aanwezig. Met de GPS functie kun je informatie verzamelen over jouw opname. Zo kan je meten hoe snel je gaat, de afstand die je hebt afgelegd en het aantal g-krachten die zijn losgekomen. Vervolgens kun je deze informatie toevoegen aan je video in de Quik app. De Quik app kun je downloaden op Mac en Windows 10.

GoPro Hero 6 Black in Nederland en België

De GoPro hero 6 Black is nu verkrijgbaar voor €569 en wordt standaard geleverd met de GoPro The Frame behuizing, een gebogen zelfklevende mount, een platte zelfklevende mount en een USB-C kabel. Voor meer informatie over de GoPro Hero 6 Black kun je op deze link klikken.

Laat een reactie achter!