Panasonic Lumix GH5s

Panasonic Lumix GH5s

Videografen zijn al jarenlang een fan van de Panasonic GH5. Dit kwam voornamelijk door zijn 4k 60fps mode. Op CES 2018 is een nieuwe variant aangekondigd: de Panasonic GH5s. Waar de Panasonic GH5 een hybride foto- en videocamera was, focust de Panasonic GH5s zich echt op video.

Panasonic Lumix GH5s Specs

Door de focus op video is de fotokwaliteit omlaag gegaan. Waar de Panasonic GH5 een 20.3 megapixel sensor heeft, gaat de Panasonic GH5s er in megapixels flink achteruit. De resolutie is gehalveerd naar 10.2 megapixel. Deze kan in meerdere aspect ratio’s gebruikt worden.

Op het gebied van video is er flink gesleuteld aan de Panasonic GH5s. Zo is er de mogelijkheid toegevoegd om beelden in DCI 4k formaat tot 60fps toegevoegd. Hiermee kunnen 17:9 beelden geschoten worden.

Panasonic heeft Dual Native ISO toegevoegd aan de GH5s. Hierdoor kan de gebruiker kiezen tussen maximaal dynamisch bereik met meer ruis of minimale ruis met een minder dynamisch bereik.

Panasonic Lumix GH5s release

De Panasonic Lumix GH5s staat op het punt om gereleased te worden. De prijs staat op €2499. Voor meer informatie over de beschikbaarheid van deze camera kunt u op deze link klikken.

Laat een reactie achter!