Nikon’s mirrorless camera lens objectief

Onlangs releaste Nikon een mysterieuze trailer van de nieuwe fullframe mirrorless camera en lens objectief. De nieuwe camera hebben we onlangs al besproken, en nu is ook de nieuwe lens aan de beurt. Nikon’s beroemde F-mount bestaat al sinds 1959. Dat betekent dat er een enorm assortiment om uit te kiezen is als het gaat om Nikon lenzen. Nikon heeft echter de keuze gemaakt om de F-mount voor haar nieuwe mirrorless scala van full-frame camera’s te laten vallen. In plaats daarvan heeft Nikon gekozen voor een volledig nieuw ontwerp van de lens mount.

NIKON’S MIRRORLESS LENS OBJECTIEF VERWACHTINGEN

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen, maar het lijkt erop dat de nieuwe lens mount groter is dan de huidige F-mount. Een grotere diameter klinkt logisch, aangezien dit lens fabrikanten potentieel de mogelijkheid biedt om betere en snellere optica te ontwikkelen. Huidige geruchten suggereren dat de nieuwe Nikon mount 55mm breed zullen zijn (dat in vergelijking met 44mm voor de F-mount). Tevens lijkt de nieuwe Nikon mount ook 11 contacten te hebben, in vergelijking tot de 10 van zijn voorloper. De geruchten zeggen ook dat de nieuwe lens en de ultrasnelle f/0.95 lenzen compatibel zullen zijn.

NIKON’S MIRRORLESS LENS OBJECTIEF RELEASE

In eerste instantie wordt verwacht dat er drie lenzen zullen worden gelanceerd naast de nieuwe mirrorless camera’s: een f/4 van 24-70mm, 35 mm en 50 mm. Wat de exacte release data hiervan zullen zijn is nog onbekend. Betreft de prijs is er ook nog niks officieëls bekend gemaakt door de fabrikant. De verwachtingen zijn dat deze drie lenzen (afhankelijk van het model) tussen de € 2.500 en de € 4.000 zullen gaan kosten. Klik hier voor meer informatie en actuele prijzen van Nikon objectieven.

Laat een reactie achter!