Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2


 

Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2

Het is weer raak: na Sigma is nu ook Tamron aan het komen met een nieuwe 24-70 f/2.8 lens: de Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 (let op: op de afbeelding is nog de Tamron 70-200 2.8 G2 te zien). De Tamron 70-200 f/2.8 SP series is zéér goed beoordeeld en dus is deze lens een langverwachte lens voor de Tamron fans.
 

Tamron en de SP-series

Tamron is al lang geen kleine speler meer. Ook al lang niet meer het “goedkopere alternatief voor Canon/Nikon/Sony” dat het ooit was. Het is vaak zelfs beter – en daarbij nog goedkoper. Dat is dus mooi meegenomen. De SP-series (Super Performance) heet niet voor niet zo: de lenzen zijn haarscherp, wijd open. Bovendien bevatten ze allemaal beeldstabilisatie en zijn ze zeer netjes en professioneel afgewerkt. Door dat Tamron er voor koos om de 35- en 45 mm anders dan de Sigma ART-series te voorzien van “slechts” f/1.8 (2/3 stops minder lichtopbrengst dan de f/1.4 lenzen) zijn deze lenzen zeer populair doordat ze compacter, lichter én goedkoper zijn. Tamron is dus lekker bezig, en is niet alleen aan het na-apen, zoals veel fabrikanten doen. Echt een visie dus: goed bezig Tamron!
 

Review van de Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2

Echt een beoordeling/review/recensie kunnen we van de Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 nog niet geven: deze lens is nog niet uitgebracht. Wat we wel weten is dat de andere SP-series lenzen van Tamron haarscherp zijn en een topcontrast bevatten. We twijfelen er dan ook niet aan dat ook dit een toplens gaat worden. Het is dus wel nog heel even afwachten.
 

Beschikbaarheid: waar en wanneer te koop?

Zodra de lens in Nederland en Belgie leverbaar is de lens hier aan worden toegevoegd. Ook zullen de prijzen dan bekend zijn. Naar verwachting gaat deze lens rond de € 1.200 kosten: zo’n € 1.000 goedkoper dan de Canon die binnenkort uit gaat komen. Dat lijkt misschien duur voor een lens, maar als je kijkt wat je er voor kijkt is dit een relatief betaalbare professionele lens.
 
Reacties over de Tamron 24-70 f/2.8 SP-series kunnen hier onder!
 

Laat een reactie achter!